Expositie “Sprekende fotografie” in Het Klavier

Stichting Kunst Loon op Zand (KLOZ) organiseert van 26 augustus tot 24 september de expositie ‘Sprekende Fotografie’ van de Loonse fotograaf Anke Boomsma in de hal van Het Klavier in Kaatsheuvel. Aan de expositie is een inspirerende en uitdagende prijsvraag verbonden over de getoonde foto’s.

Bron: De Duinkoerier, geschreven door: Jack IJpelaar

Anke Boomsma uit Loon op Zand fotografeert al vanaf haar 10e jaar. Dat waren in die tijd natuurlijk vooral ‘kiekjes’. Tijdens vakanties stond het fototoestel ook altijd bovenaan de vakantiechecklist van mee te nemen spullen. Door de digitale ontwikkeling van de fotografie kreeg Anke nog meer belangstelling voor het maken van foto’s en vanaf 2010 is ze cursussen en opleidingen gaan volgen om haar techniek te verbeteren. Ook heeft ze workshops en masterclasses gevolgd in vrijwel alle richtingen van de fotografie. Anke heeft zich gespecialiseerd in fine-art fotografie, het op een bijzondere manier in beeld brengen van een kunstvoorwerp of -object. “Als je een goede foto wilt maken, ben je ook de regisseur van de foto”, zegt Anke. Daarnaast heeft ze zich laten inspireren door coaching van veel nationale en internationale topfotografen, en brede ervaring opgedaan bij praktische themadagen en op mooie reizen.

Prijsvraag

In de hal van Het Klavier zullen ruim 80 foto’s tentoongesteld worden van uiteenlopende afmetingen en onderwerpen. Landschapsfotografie, straatfotografie, wildlife-foto’s, portretten en architectuur zowel in zwart/wit als in kleur. In de begeleidende catalogus staan een aantal vragen waaraan een inspirerende en uitdagende prijsvraag is verbonden. “Dat is bedoeld om de foto’s goed te bekijken en dingen te ontdekken die je anders misschien zouden ontgaan,” licht Anke toe. Met de prijsvraag kan een privé-workshop fotografie van twee uur gewonnen worden.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van de expositie zal verricht worden door secretaris/algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant op zaterdag 26 augustus om 14.00 uur. Collega-fotograaf Yvonne Gruis-Durieus uit Berkel & Rodenrijs zal een korte presentatie houden over haar werk en de opening zal muzikaal omlijst worden door zanger/gitarist Ronald van der Spek.

Openingstijden en info

De expositie ‘Sprekende Fotografie’ van Anke Boomsma is gratis te bezoeken van zaterdag 26 augustus tot en met 24 september in de hal van Het Klavier in Kaatsheuvel. Openingstijden zijn via de draaideur van de bibliotheek/gemeente van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00-15.00 uur. Via ‘Bij Anton’ kan de expositie bezocht worden van woensdag tot en met zaterdag van 12.00-00.00 uur en zondag van 12.00-22.00 uur.