Expositie te veilen kunstwerken voor inloophuizen in Waalwijk en Tilburg een groot succes.

Op 16 en 17 oktober jl. organiseerde Kunst Loon op Zand een bijzondere expositie in Sport- en Cultuurcentrum “De Wetering”. Het bijzondere van deze expositie was dat de stukken die op 24 maart 2022 geveild gaan  worden tentoongesteld zijn. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan de inloophuizen in Waalwijk en Tilburg.

Kunst verbindt

Kunst kan ontroeren, kunst kan fascineren, kunst kan inspireren, maar kunst kan ook zeker verbinden. Dat is afgelopen weekend gebleken uit de uitgebreide collectie van kunstwerken die bij elkaar is gebracht door KLOZ maar ook door de grote belangstelling van het publiek. Behalve ‘schouwen’ kon het publiek ook een aantal werken kopen. Hier is door de bezoekers enthousiast invulling aangegeven. waardoor  we kunnen beginnen met een mooi startbedrag voor dit fantastische doel.

Mooie werken

Kunst Loon op Zand wil kunst in al haar expressievormen op een toegankelijke manier aanbieden aan inwoners en bezoekers van de gemeente. Tijdens de coronaperiode heeft zij ‘Kunst Voor Het Raam’ georganiseerd. Een activiteit waarbij de straat als atelier fungeerde zodat iedereen op gepaste afstand kon genieten van vele prachtige werken. Het idee voor een kunstveiling stond toen al op de agenda. Na een oproep aan de kunstenaars om een werk te doneren werden we overspoeld met enthousiaste donaties.

Grootse kunstveiling

Op donderdag 24 maart 2022 zullen zo’n dertig stukken geveild worden. In de te veilen stukken zitten werken Ans Markus, Herman Moerkerk, Charlotte Molenkamp en Jan van Strien. De bekende, uit Loon op Zand afkomstige, cabaretier Leo Alkemade zal de veiling leiden. Dit allemaal met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de inloophuizen voor kankerpatiënten en hun lotgenoten in Tilburg en Waalwijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de te veilen kunstwerken, de kunstveiling, biedingen en donatie kunt u terecht op www.kunstloonopzand.nl. Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen aan kunstloonopzand@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *