Succesvolle expositie van (semi)professionele kunstenaars

In het weekend van 09 en 10 april was er een expositie van (semi)professionele kunstenaars in de theaterzaal van “De Wetering” in Loon op Zand. Kunstenaars uit de gemeente Loon op Zand (en omgeving) konden hier hun visitekaartje afgeven.

KLOZ

Stichting Kunst Loon op Zand organiseert regelmatig activiteiten in de gemeente Loon op Zand om kunst dichter bij de mensen te brengen. Zien, horen, voelen en ervaren is daarbij het centrale motto. Één van haar vaste activiteiten is een expositie van (semi)professionele kunstenaars. Deze expositie valt altijd samen met De Nacht Van Loon. Na twee jaar van afwezigheid kon de expositie op zaterdag 09 april feestelijk geopend worden.

Len de Klerk

Kunstenaar Len de Klerk verrichte middels een korte toespraak de opening van deze unieke en afwisselende expositie. Samen met de voorzitter van KLOZ, Leo Vlemmix, werd de nadruk gelegd op de verbindende rol van kunst in al haar vormen en facetten. Het is niet alleen bijzonder om kunst te creëren, ook het kijken, beleven en genieten van kunst is bijzonder. Dat kunst ook goed kan doen voor andere mensen die het ‘minder’ heeft Kunst Loon op Zand bewezen door middel van haar acties voor de inloophuizen van de KWF in Tilburg en Waalwijk.

Nacht van Loon

Deze expositie vindt altijd gelijktijdig plaats met De Nacht Van Loon. Tijdens de opening van dit sportevenement bood Leo Vlemmix namens het bestuur twee schilderijtjes aan. Beide kunstwerken symboliseerden de kou, regen en wind die de lopers tijdens dit evenement moeten doorstaan. Net zoals kunst kan ook sport verbinden.

Gevarieerd pallet

Mooie kleuren, bijzondere thema’s, interessante technieken, verrassende verhalen. Olieverf, aquarel, pastel, stoffen, fotografie, krijt en heel veel andere technieken waren te zien. Gemaakt door meer dan 20 kunstenaars uit de gemeente Loon op Zand en omgeving. Beslist uniek en meer dan de moeite waard.
Iedere kunstenaar mocht drie werken tentoonstellen. Hierdoor konden de bezoekers genieten van een mooie en zeer druk bezochte expositie.

Met dank aan

Regina van Kempen, Anke Boomsma, Fons van Lith, Len de Klerk, Han Hueber, Pierre van der wee, Jacques Bertens, Henk Smeels, Henriette Stams, Carin Landman-Fischer, Tess Aarts, Suzan Beerens, Marc van Dun, Francis Vlemmix, Lianne Schültze, Bert van der Linden, Chiel Snoeren, Leon de Wijs, Petra Voorhost, Anet Lafebre-Stuifmeel, Chantal Rutten, Gabriella D ‘Arsiè, Patryk Stiller.

Jullie hebben een prachtig en kunstzinnig visitekaartje afgegeven. Jullie creativiteit en enthousiasme waren aanstekelijk.