Prachtige cheque voor inloophuizen KWF in Tilburg en Waalwijk

Op donderdag 24 maart ontvingen vertegenwoordigers van de inloophuizen op “Het Witte Kasteel” in Loon op Zand een cheque van € 1.250,00. Deze geste is een eerste aanzet. In 2022 organiseert Kunst Loon op Zand nog meer activiteiten om geld in te zamelen voor dit prachtige doel.

Lange aanloop

Aanvankelijk zou de kunstveiling op 24 maart plaatsvinden. Door Covid-19 was het niet mogelijk om dit goed te organiseren. Omdat Kunst Loon op Zand diverse activiteiten heeft georganiseerd in aanloop naar deze veiling heeft zij al wel geld in kunnen zamelen. De kunstveiling is nu op 11 september in “Het Klavier” in Kaatsheuvel. Het is de bedoeling dat de, uit Loon op Zand afkomstige, cabaretier Leo Alkemade als veilingmeester op zal treden.

Bijzondere exposities

Tijdens twee bijzondere exposities werden werken tentoon gesteld van (semi)professionele kunstenaars. In maart 2021 konden kunstliefhebbers genieten van prachtige werken die voor het raam van verschillende woningen in Loon op Zand en Kaatsheuvel stonden. In oktober zijn de gedoneerde werken geëxposeerd in “De Wetering”.  Bezoekers konden toen al bieden en kopen.
(Ook online kunnen belangstellenden een bod uitbrengen. Ga daarvoor naar www.kunstloonopzand.nl/kunstveiling)

Mooie cheques

Donderdag 24 maart 2022 ontvingen inloophuis Toon uit Waalwijk en inloophuis Midden Brabant uit Tilburg beiden een cheque van € 1.250,00 uit handen van Ingrid Dusee en Letty Haen namens het bestuur van Kunst Loon op Zand. Een geste die volgens beide inloophuizen meer dan welkom is om het mooie en goede werk binnen hun organisatie te ondersteunen.

Kunst doet goed

Zoals Ingrid en Letty in een korte toespraak aangaven: “Kunst doet goed”. Niet alleen om naar te kijken, om van te genieten, om te dromen, maar zeker ook om gul te geven. Met het bedrag van € 1.250,00 is een mooie start gemaakt, maar dat betekent niet dat we stil gaan zitten. Voor 2022 staat er meer in de agenda

Meer acties

Behalve de kunstveiling op 11 september 2022, organiseert Kunst Loon op Zand meer activiteiten. Op 09 en 10 april is er, tijdens “De Nacht Van Loon” een expositie in “De Wetering”. 22 mei 2022 vindt de jaarlijkse kunstmarkt plaats bij Landgoed “Het Witte Kasteel”. Onder het motto “Pak Je Kunst” kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier meedoen aan creatieve tombola/loterij.

Kunst doet goed!

Met deze actie bewijst KLOZ dat kunst altijd goed doet. Voor meer informatie over de kunstveiling en over de activiteiten van Kunst Loon op Zand kunt u kijken op www.kunstloonopzand.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *