Privacyverklaring

Privacyverklaring Stichting Kunst Loon op Zand. Vrijwilligersorganisatie voor het organiseren van kunstexposities, zonder winstoogmerk.

  1. Contactgegevens
    https://www.kunstloonopzand.nl
    secretariaat: Ingrid Dusée, +31416362354
  1. Verwerking persoonsgegevens
    Kunst Loon op Zand(KLOZ) verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van de diensten van KLOZ of omdat u deze zelf aan KLOZ verstrekt. KLOZ verwerkt onderstaande persoonsgegevens
    Voor- en achternaam
    Adres en woonplaats
    Telefoonnummer
    E-mailadres
  2. Ontvangers van persoonsgegevens
    De bestuursleden van KLOZ hebben toegang tot de door u verstrekte persoonsgegevens.
  3. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
    KLOZ heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is.
    Als u ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact op.
  4. Doel en grondslag van verwerking persoonsgegevens
    KLOZ verwerkt uw persoonsgegevens voor het volgende doel: U te kunnen bellen, bezoeken of (digitale) post te sturen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te voeren.
  5. Profilering en geautomatiseerde besluitvorming
    KLOZ doet niet aan profilering en neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerking over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder menselijke tussenkomst.
  6. Bewaartermijn persoonsgegevens.
    KLOZ bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. KLOZ verwijdert uw gegevens niet na afloop van de expositie, omdat we u bijvoorbeeld later nog willen benaderen om deel te nemen aan een jubileumexpositie. Digitaal worden de gegevens maximaal 5 jaar bewaard door secretaris en penningmeester.
  7. Delen van persoonsgegevens met derden
    KLOZ verstrekt uw persoonsgegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
  8. Cookies en statistiekenteller op de website
    KLOZ gebruikt geen analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.
    Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
    KLOZ maakt gebruik van Statcounter om de aantallen bezoekers op de website bij te houden, waarbij de IP-adressen van bezoekers worden gemaskeerd.
  9. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
    U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door KLOZ en heeft u het recht op gegevensoverdracht. Dat betekent dat u een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens waarover wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een andere, door u genoemde organisatie, te sturen. Dergelijke verzoeken aangaande uw persoonsgegevens kunt u telefonisch of via email kenbaar maken. Wij reageren zo snel mogelijk en binnen vier weken op uw verzoek. KLOZ wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
  10. Beveiliging persoonsgegevens
    KLOZ neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De persoonsgegevens en back-ups van de website worden bewaard op een niet met het internet verbonden usb-stick Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.
  11. Datalekken
    In geval van datalekken wordt dit geregistreerd door KLOZ en gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.