Schelpenzoekers

  • Ientje Nielen
  • 210 x 180 cm
  • Olieverf

 

Ientje Nielen (1954) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten “Minerva” te Groningen.

Geboren in Nieuwer Amstel bracht ze haar jeugd door in Geldrop en het grootste deel van haar werkzame leven in Lelystad. Voor haar schilderen was het landschap steeds uitgangspunt; vooral de polder en de kust inspireerden haar, maar ook bloemen.

Een verre horizon en een fors lijnenspel zijn veelal terugkerende elementen. Haar werk wordt gekenmerkt door een eigen beleving van ruimte, licht, kleur en sfeer. Een omgeploegde akker met blinkend vette kleiklonten, de Lepelaarplassen met opschrikkende vogels boven de anders zo vredige meertjes, vrouwen die een strandwandeling maken, zonder duidelijke bestemming, genietend van zon en zee, kinderen aan het strand met in een hand plastic zakken voor gevonden schelpen, vrolijkheid en zorgeloosheid, een enkele tulp in een explosie van kleur.

Al deze onderwerpen vinden hun neerslag in haar monumentale schilderijen op linnen in acryl en olieverf. Zij exposeerde onder andere in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Biddinghuizen, Bussum, Dronten, Emmeloord, Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Meppel, Schokland en Deventer.

Werken in de collecties van onder andere de provincie Flevoland, de gemeenten Lelystad, Almere, Noordoostpolder en Dronten.

Ientje Nielen stierf op 6 september 1999 na een stormachtig ziekbed aan lymfeklierkanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *